Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Ανάμεσα στο καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα, ή αλλιώς: καλοκαίρια και χειμώνες, περιμένω να φανείς lala la


Τα Χριστούγεννα είναι μία υπέροχη περίοδος. Το κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με το πράσινο των δέντρων δίνει μία ζεστή ατμόσφαιρα που σου προκαλεί αισθήματα αγάπης για όλους. Τα στολίδια και τα φώτα μας μεταφέρουν όλους σε ένα παραμυθένιο τόπο, που όλα είναι δυνατά και παντού υπάρχουν νεράιδες. Όταν κλείνουν τα πολλά φώτα το βράδυ, από μικρή καθόμουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και έβλεπα τα κλειστά δώρα. Τα μάτια μου γέμιζαν από τα πολύχρωμα περιτυλίγματα και η επιθυμία μου να τα ανοίξω όλα ήταν πολύ έντονη. Όμως, ποτέ δεν θα έκανα μία τέτοια ζαβολιά γιατί είναι Χριστούγεννα και όλοι κάνουμε καλές πράξεις. Μόνο λίγο παραπονιόμουν στα πρόβατα και τον Χριστούλη στην Φάτνη, που πάλι δεν μου είχαν πάρει το δώρο που ήθελα. Μάλλον. Αυτό όμως που κάνει τα Χριστούγεννα μοναδικά, είναι οτι είναι συγκεκριμένες μέρες τον χρόνο, και όλο αυτό το πανηγύρι κρατάει μόνο 2 εβδομάδες τον χρόνο.

Για αυτό λοιπόν, σας καλώ όλους φίλες και φίλοι, να πάμε και να graffitιάσουμε τις βιτρίνες αυτών που έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα, με αυτές τις μπανάλ χρυσές κορδέλες και τις μωβ- πεθαμενατζίδικες μπάλες, να τους σύρουμε έξω από το μαγαζί τους και να τους κρεμάσουμε ανάποδα με τα λαμπιόνια τους, προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων που είναι έτοιμοι να πέσουν τόσο χαμηλά.
Εσείς γουρούνια έχετε κάνει τα Χριστούγεννα μία ολόκληρη εποχή (που ακούστηκε λαμπιόνια 28η Οκτωβρίου? Σε λίγο θα μας πείτε οτι οι φαντάροι μας πολεμούσαν με την στολή του Αη Βασίλη στην Αλβανία το '40)
Εσείς καθίκια ευθύνεστε για την κακογουστιά όλων των Αθηναικών δέντρων (τους τα πουλάτε έτοιμα και κάποιοι άλλοι που 'πνίγονται' τα αγοράζουν έτσι. ΟΥΣΤ)
Εσείς σαρδανάπαλοι φταίτε που τα παιδάκια δεν ψάχνουν πλέον να δουν τον Αη Βασίλη (αφού από το Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο βολτάρει ένας ανά δύο τετράγωνα, όύτε μπάτσοι να ήταν)
Εσείς φταίτε και για την κίνηση στους δρόμους, την πτώση του χρηματιστηρίου, τα περιττά κιλά, την σύνταξη του Ι.Κ.Α. και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Μη σας πω ότι εσείς φταίτε και για το φαινόμενο του Θερμποκήπίου.


Και αφού σας κρεμάσουμε ανάποδα με τα λαμπιόνια, θα σας στείσουμε στο Σύνταγμα και θα σας πετάμε ζάχαρη άχνη και αυγά. Κουραμπιέδες, ε κουραμπιέδες!

10 σχόλια:

πετρούλα είπε...

καλήν εσπέραν άρχοντες

BioLogos είπε...

σπλατεροχριστούγεννα δηλαδής.

Αλκηστοραμα είπε...

Splutter και τσόντα μαζί (γιατί θα τους γδύσουμε κιόλας ξέχασα να το πω αυτό).
Έχω ήδη κάνει λίστα με αυτά τα κ___μάγαζα. Δηλώνετε συμμετοχή για την τσόντα!

πετρούλα είπε...

θα παίξουμε ή θα δούμε;

Αλκηστοραμα είπε...

"Θα παίξουμε ή θα δούμε?????"
Φαντάζομαι μιλάς πάντοτε για τα splutter......
Άντε, ελάτε να κανονίσουμε να βρεθούμε!!!!Άσχετο....

BioLogos είπε...

Eσείς εδώ ετοιμάζεστε για μεγάλη παραγωγή τσοντοθρίλερ!

Αλκηστοραμα είπε...

Ενδιαφέρεσαι για κανένα 'ρολάκι' Βιολόγε??? :P

BioLogos είπε...

Αν μου το επιτρέψει η Πετρούλα γιατί όχι.

πετρούλα είπε...

παντα πιστευω οτι ολοι οι καλοι χωρανε

Αλκηστοραμα είπε...

Έλα Πετρούλα, πιάσε δουλειά casting σε τσοντοβιντεοθρίλερ!!!
Πιο πολλά από την δουλειά μας θα βγάλεις....